שימו רגע את משקפי הלקוח. אתם נכנסים לאתר מסוים כדי לחפש שירותים, מחכים כמה שניות, והאתר לא נטען. כל גלילה שלכם למטה הופכת ליותר ויותר מייגעת כי לוקח לה כמה וכמה שניות להיטען.
באתר כזה כנראה שלא תרצו להמשיך לגלוש, ותנטשו אותו.
עכשיו, בואו נשים משקפיים אחרות וננסה למנוע את הדבר הזה, לפחות אצלנו.
אתם בוני אתרים, ואתם תוהים למה האתר שאתם בונים נטען כל כך לאט ואיך ניתן לשפר את מהירות האתר.
יש מספר דברים שניתן לבדוק ולעשות כדי לשפר את מהירות האתר:
1. אופטימיזציה לתמונות – תמונות גדולות יטענו לאט יותר. תמונת רקע לסקשן העליון רצוי שלאת עבור את ה-250GB. כל תמונה אחרת באתר רצוי שלא תעבור את ה- 100GB. נכון, זה מעט מטשטש אותה אבל יש היום כל מיני אתרים שמקטינים את התמונות ועדיין שומרים על רזולוציה טובה יחסית.
כמו זה למשל.
ניתן להשתמש גם בתוספים שדוחסים את גודל התמונות כמו למשל resmush.it.
2. מיקום השרת – כדי שתבינו, ניתן דוגמה מחיי היום יום:
תחשבו שאתם רוצים לקנות אבקת חלבון לאימונים שלכם. חבילה אחת אתם מזמינים באמזון, וחבילה שניה אתם קונים מהחנות מתחת לבית. איזו חבילה תקבלו יותר מהר? זו שאתם קונים מתחת לבית נכון? כשאתם מזמינים מאמזון לחבילה שלכם יש דרך לעבור. כך קורה בידיוק אותו הדבר לגבי השרת. אם אתם גרים בישראל והשרת שלכם נמצא בארצות הברית, כל פקודה שהמשתמש יעשה באתר, "תגיע" בעצם לשרת בארצות הברית ורק אחר כך תחזור לישראל והגולש יוכל להמשיך בגלישה שלו. לעומת זאת, אם השרת נמצא בחוות שרתים ישראלית, הפקודה תגיע מאוד מהר. ולכן, למיקום השרת שלכם (למעשה האחסון שאתם בוחרים) יש חשיבות גדולה וישירה על מהירות האתר שלכם.